Fredag 29. Marts 2024
Billede til venstre for bannerMadmor.dk bannerBillede til højre for banner Næste mærkedag:
Grundlovsdag (05/06)
Bar i venstre side
Gå til forsiden
Højtider og Mærkedage
Nyheder

Vil du hjælpe os Spørgsmål ikon
Kontakt
Fejlmelding

Julefrokostplan  

Alle opskrifter
Gul markør Morgenmad
Gul markør Brunch
Gul markør Frokost +
Gul markør Madkassen
Gul markør Mellemmåltider
Gul markør Forretter
Gul markør Aftensmad +
Gul markør Natmad
Gul markør Dessert +
Gul markør Saucer / Sovse +
Gul markør Tilbehør
Gul markør Bagværk +
Gul markør Supper +
Gul markør Drikke +
Gul markør Specialkost +
Bar i venstre side
Gør til startside!
Føj til foretrukneFøj til foretrukne

Irish stew
 Opskriften er særlig sund! Opskriften er ekstra billig!

- til 4 pers.

Opskriften kræver at du har god tid

Du skal bruge:

1 kg Lammebov
1½ kg kartofler, alm.
300 g løg
4 stk. blegselleri,stilke
1 stk. lauerbærblad
1 tsk. timian
1 l vand
4 stk. bouillon, grønsags, tør
8 skv. brød,grov
lidt sennep,brun
Skemaet med næringsindhold er midlertidigt fjernet, grundet nødvendige forbedringer ved beregningerne.
Vi håber snart at have det på plads igen.


Udskriv Send opskriften til en ven

Brugernes vurdering (ud af 10):
(10) Rating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blok
6 har deltaget

Hvad er din vurdering?
0 10



Fremgangsmåde:

Skær lammeborgen ud i tern på 4x4 cm.
Læg dem i en gryde med koldt vand og giv det et opkog.
Hæld dem i et dørslag og skyl dem med koldt vand.
Skræl og skær kartoflerne i tykke skiver.
Pil løgene og skær dem i tynde skiver.
Vask og snit blegselleri stænglerne i mindte stykker.
Læg et lag kartofler i et dybt ovnfast fad eller en gryde som kan gå i ovnen.
Læg et lag løg og blegselleri oven på og dernest kød.
Drys med lidt salt og peber og gentag så prossesen slut med et lag kartofler.
Stik laverbærbladet ned i og drys med timian.
Kom boullionterningerne ved og hæld 1 l. vand over og læg låg på.
Sæt den i ovnen ved 180° i2 timer.
Kødet skal være meger mørt og kartoflerne let udkogte så de jævner suppen lidt.
Servér retten rygene varm og med groft brød og sennep til.

Bemærkninger:

Retten kan også tilberedes med hvidkål eller savoykål i steden for blegselleri. Del et 1/4 del kål og snit den groft og læg den i lag sammen med løg og kød og kartofler. Der bruges de samme krydderier hertil.


Tilbage


10 nyeste opskrifter:
Kyllingemedalion med p...
Schnitzler med skinke ...
Laksetærte
Stegt laksefileter med...
Lakseterrine
Laksesalat med rygeost...
Røgede laksepakker
Æbletrifli med solbær
Rygeostsalat med radis...
Pizza med jordskokker

10 mest sete opskrifter
Hurtiger tarteletter m...
Kogt kylling
Kartoffelsuppe med bac...
Hjemmelavet rejesalat
Råcreme
Roastbeef, grydestegt.
Grøntsagssuppe
Ristaffel med svinekød
Sprængt and med peberr...
Roastbeef, ovnstegt


MTServer.dk
DMLN

Alle næringsværdier i opskrifterne er beregnede og vejledende.
Opskrifter, ernæring: Pia Nielsen, Ditte Nielsen
Design, programmering: Michael M. Thornberg
Database: Ditte Nielsen, Pia Nielsen, Michael M. Thornberg
Sitets kode og indhold er, hvor intet andet er anført, intellektuel © 2004- 2024 MTS / MTServer.dk