Onsdag 06. November 2024
Billede til venstre for bannerMadmor.dk bannerBillede til højre for banner Næste mærkedag:
Mortens Aften (10/11)
Bar i venstre side
Gå til forsiden
Højtider og Mærkedage
Nyheder

Vil du hjælpe os Spørgsmål ikon
Kontakt
Fejlmelding

Julefrokostplan  

Alle opskrifter
Gul markør Morgenmad
Gul markør Brunch
Gul markør Frokost +
Gul markør Madkassen
Gul markør Mellemmåltider
Gul markør Forretter
Gul markør Aftensmad +
Gul markør Natmad
Gul markør Dessert +
Gul markør Saucer / Sovse +
Gul markør Tilbehør
Gul markør Bagværk +
Gul markør Supper +
Gul markør Drikke +
Gul markør Specialkost +
Bar i venstre side
Gør til startside!
Føj til foretrukneFøj til foretrukne

Andesteg med rødkål, svesker og æbler


- til 4 pers.

Opskriften kræver at du har god tid

Du skal bruge:

3 kg and, fersk, m skind, hel
10-15 stk. svesker
2 spk. timian
1 kg kartofler,kogt
½ dl sukker
50 g smør (saltet)
1 spk. olie, raps
100 g løg
1 l bouillon, and
3 stk. lauerbærblad
½ dl mel, hvede
lidt kulør
lidt salt
lidt peber, sort
½-1 dl andeskyen fra bradepanden
1 kg rødkål,rå
200 g tranebær,rå
4 spk. sukker
4 dl ribssaft
½ l vand
1 tsk. salt
lidt peber, sort
lidt andeskyen fra bradepanden
2 stk. æble
Skemaet med næringsindhold er midlertidigt fjernet, grundet nødvendige forbedringer ved beregningerne.
Vi håber snart at have det på plads igen.


Udskriv Send opskriften til en ven

Brugernes vurdering (ud af 10):
(10) Rating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blok
2 har deltaget

Hvad er din vurdering?
0 10



Fremgangsmåde:

Start med anden:
Tag indmaden ud af anden og tør godt med køkkenrulle.
Klip vingespidser og hals af og gem dem til at lave sauce af.
Skræl æblerne og fjern kernehus, skær dem i både.
Gnid anden med salt, fyld svesker, æblebåde og timian i anden.
Sæt anden i en 170° varm ovn i 2 timer.
Snit rødkålen fint, læg den i en gryde og drys sukker over.
Tilsæt vand og bring kålen i kog.
Lad den småkoge i 20 minutter.
Tilsæt ribssaften og tranebær og kog kålen igennemen i 20 minutter.
Tilsæt evt mere vand om den koger tør.
Når kålen er mør smages den til med salt og peber og til sidst vendes lidt andefedt og stege sky i lige inden serveringen.
Mærk ved lårene om de er løse og kødsaften er klar.
Lad anden hvile 15 minutter med staniol over inden den parteres.
Tag fyldet ud af anden og hold det varmt.
Klip lårene af.
Del i over- og underlår.
Klip brysterne fri af ryggen og del dem i 2-3 stykker hver.
Væsken fra bradepanden bruges til sauce og rødkål.
Kartofler:
Du kan koge små kartofler og så pille dem eller bruge 3 glas kartofler.
Men eller skal de sættes over så du har tid til at pille dem.
Skyl den i koldt vand når de er kogte det letter pilningen.
Brune kartofler:
Smelt sukker på en stegepande lysebrunt og tilsæt smør.
Kom kartoflerne på og vend dem rundt på panden til de er brune og varmet igennemen.
Saucen:
Skræl og del løget groft.
Brun vingespidser og hals i olien og tilsæt løget.
Kom kråsen, hjerte og lever i.
Tilsæt boullon og laverbærblade.
Lad det småsimre meden anden er i ovnen.
Efter anden er færdigstegt og parteret tilsættes væsken fra bradepanden minus det der skal i rødkålen.
Skum en ½ dl andefedt af og kom det i en gryde tilsæt mel og lad det bage igennemen.
Sigt andeboullionen og tilsæt den lidt af gangen til saucen har en passende tykkelse.
Tilsæt lidt kulør og smag til med salt, peber og timian.
Der kan evt. tilsættes lidt ribsgele om man syntes.
Server nu anden på fad med svesker og æbler, brune kartofler i skål og rødkålen ligeså.
Saucen i saucekande eller skål.
Server en kraftig rødvin til eller godt øl.


Tilbage


10 nyeste opskrifter:
Kyllingemedalion med p...
Schnitzler med skinke ...
Laksetærte
Stegt laksefileter med...
Lakseterrine
Laksesalat med rygeost...
Røgede laksepakker
Æbletrifli med solbær
Rygeostsalat med radis...
Pizza med jordskokker

10 mest sete opskrifter
Hurtiger tarteletter m...
Kogt kylling
Hjemmelavet rejesalat
Kartoffelsuppe med bac...
Råcreme
Roastbeef, grydestegt.
Grøntsagssuppe
Ristaffel med svinekød
Sprængt and med peberr...
Roastbeef, ovnstegt


MTServer.dk
DMLN

Alle næringsværdier i opskrifterne er beregnede og vejledende.
Opskrifter, ernæring: Pia Nielsen, Ditte Nielsen
Design, programmering: Michael M. Thornberg
Database: Ditte Nielsen, Pia Nielsen, Michael M. Thornberg
Sitets kode og indhold er, hvor intet andet er anført, intellektuel © 2004- 2024 MTS / MTServer.dk