Onsdag 06. November 2024 |
Næste mærkedag: Mortens Aften (10/11) |
Højtider og Mærkedage Nyheder Vil du hjælpe os Kontakt Fejlmelding Julefrokostplan Alle opskrifter Morgenmad Brunch Frokost + Madkassen Mellemmåltider Forretter Aftensmad + Natmad Dessert + Saucer / Sovse + Tilbehør Bagværk + Supper + Drikke + Specialkost + Gør til startside! Føj til foretrukne |
Fremgangsmåde: Start med anden: Tag indmaden ud af anden og tør godt med køkkenrulle. Klip vingespidser og hals af og gem dem til at lave sauce af. Skræl æblerne og fjern kernehus, skær dem i både. Gnid anden med salt, fyld svesker, æblebåde og timian i anden. Sæt anden i en 170° varm ovn i 2 timer. Snit rødkålen fint, læg den i en gryde og drys sukker over. Tilsæt vand og bring kålen i kog. Lad den småkoge i 20 minutter. Tilsæt ribssaften og tranebær og kog kålen igennemen i 20 minutter. Tilsæt evt mere vand om den koger tør. Når kålen er mør smages den til med salt og peber og til sidst vendes lidt andefedt og stege sky i lige inden serveringen. Mærk ved lårene om de er løse og kødsaften er klar. Lad anden hvile 15 minutter med staniol over inden den parteres. Tag fyldet ud af anden og hold det varmt. Klip lårene af. Del i over- og underlår. Klip brysterne fri af ryggen og del dem i 2-3 stykker hver. Væsken fra bradepanden bruges til sauce og rødkål. Kartofler: Du kan koge små kartofler og så pille dem eller bruge 3 glas kartofler. Men eller skal de sættes over så du har tid til at pille dem. Skyl den i koldt vand når de er kogte det letter pilningen. Brune kartofler: Smelt sukker på en stegepande lysebrunt og tilsæt smør. Kom kartoflerne på og vend dem rundt på panden til de er brune og varmet igennemen. Saucen: Skræl og del løget groft. Brun vingespidser og hals i olien og tilsæt løget. Kom kråsen, hjerte og lever i. Tilsæt boullon og laverbærblade. Lad det småsimre meden anden er i ovnen. Efter anden er færdigstegt og parteret tilsættes væsken fra bradepanden minus det der skal i rødkålen. Skum en ½ dl andefedt af og kom det i en gryde tilsæt mel og lad det bage igennemen. Sigt andeboullionen og tilsæt den lidt af gangen til saucen har en passende tykkelse. Tilsæt lidt kulør og smag til med salt, peber og timian. Der kan evt. tilsættes lidt ribsgele om man syntes. Server nu anden på fad med svesker og æbler, brune kartofler i skål og rødkålen ligeså. Saucen i saucekande eller skål. Server en kraftig rødvin til eller godt øl. Tilbage |
MTServer.dk DMLN |