Tirsdag 19. Marts 2024
Billede til venstre for bannerMadmor.dk bannerBillede til højre for banner Næste mærkedag:
Grundlovsdag (05/06)
Bar i venstre side
Gå til forsiden
Højtider og Mærkedage
Nyheder

Vil du hjælpe os Spørgsmål ikon
Kontakt
Fejlmelding

Julefrokostplan  

Alle opskrifter
Gul markør Morgenmad
Gul markør Brunch
Gul markør Frokost +
Gul markør Madkassen
Gul markør Mellemmåltider
Gul markør Forretter
Gul markør Aftensmad +
Gul markør Natmad
Gul markør Dessert +
Gul markør Saucer / Sovse +
Gul markør Tilbehør
Gul markør Bagværk +
Gul markør Supper +
Gul markør Drikke +
Gul markør Specialkost +
Bar i venstre side
Gør til startside!
Føj til foretrukneFøj til foretrukne

Laksetærte
 Opskriften er særlig sund! Opskriften er ekstra billig!

- til 6 pers.

Opskriften kræver at du har god tid

Du skal bruge:

300 g laks, filét uden skind og ben
4 stk. forårsløg
1 stk. peberfrugt, rød
4 stk. asparges, grøn
4 stk. æg
2 dl fløde,9%
4 spk. purløg
1 dl ost 6+,revet
lidt salt
lidt peber, sort
150 g mel, hvede
100 g smør (saltet)
100 g fromage frais
Skemaet med næringsindhold er midlertidigt fjernet, grundet nødvendige forbedringer ved beregningerne.
Vi håber snart at have det på plads igen.


Udskriv Send opskriften til en ven

Brugernes vurdering (ud af 10):
(10) Rating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blok
18 har deltaget

Hvad er din vurdering?
0 10



Fremgangsmåde:

Begynd med tærtedejen:
Findel smørret i melet og kom fromage frais i og saml dejen det skal måske tilsættes lidt mere mel det afhænger af om hvor stor mængte væske dejen kan suge.
Rul dejen ud eller tryk den ug i en smurt tærteform.
Prik den og forbag den i ovnen ved 200° i 6-8 minutter.
Skær imens laksen i små stykker og damp den i letsaltede vand i 5 minutter.
Tag laksen op og damp grønsagerne i 5 minutter i vandet.
Dryp det godt af og fordel det i tærtebunden.
Pisk æggene sammen med fløden og hæld det over grønsagerne.
Drys purløg, sagt og peber over og sæt tærten i ovnen.
Bag tærten i 25 minutter ved 200° eller til æggemassen er fast dog må den ikke virke brændt.
Dæk den til om den er ved at få for meget farve.

Bemærkninger:

Serveres tærten som selvstændig ret giv da brød til gerne groft.
Serveres den som den del af en buffe så vil en salat med tomater og grøn agurke være et godt valg.


Tilbage


10 nyeste opskrifter:
Kyllingemedalion med p...
Schnitzler med skinke ...
Laksetærte
Stegt laksefileter med...
Lakseterrine
Laksesalat med rygeost...
Røgede laksepakker
Æbletrifli med solbær
Rygeostsalat med radis...
Pizza med jordskokker

10 mest sete opskrifter
Hurtiger tarteletter m...
Kogt kylling
Kartoffelsuppe med bac...
Hjemmelavet rejesalat
Råcreme
Roastbeef, grydestegt.
Grøntsagssuppe
Ristaffel med svinekød
Sprængt and med peberr...
Roastbeef, ovnstegt


MTServer.dk
DMLN

Alle næringsværdier i opskrifterne er beregnede og vejledende.
Opskrifter, ernæring: Pia Nielsen, Ditte Nielsen
Design, programmering: Michael M. Thornberg
Database: Ditte Nielsen, Pia Nielsen, Michael M. Thornberg
Sitets kode og indhold er, hvor intet andet er anført, intellektuel © 2004- 2024 MTS / MTServer.dk