Onsdag 06. November 2024 |
Næste mærkedag: Mortens Aften (10/11) |
Højtider og Mærkedage Nyheder Vil du hjælpe os Kontakt Fejlmelding Julefrokostplan Alle opskrifter Morgenmad Brunch Frokost + Madkassen Mellemmåltider Forretter Aftensmad + Natmad Dessert + Saucer / Sovse + Tilbehør Bagværk + Supper + Drikke + Specialkost + Gør til startside! Føj til foretrukne |
Fremgangsmåde: Kom de 4 l. vand i en stor gryde sammen med de 500g. salt samt de 8 spsk. sukker og bring det i kog. Lad det koge et par minutter og sluk så for det og lad det blive helt koldt. Anbring nu den optødet/ friske and i saltlagen og sæt den i køleskabet i 2 døgn. Tag nu anden op af lagen og skyl den og anbring den i en ny gryde med så medet vand at den er dækket. Sæt gryden over at koge. Skum grundigt for urenheder og proteinstoffer. Tilsæt 200g. gulerødder, 200g. løg, peberkornen, lauerbærblade, og timiankviste. og lad det koge med til anden er mør 1,5-2 timer. Tag anden op og lad den svalr lidt inden den parteres. Sæt de skrællede kartofler ove at koge i lidt af suppen. Skræl gulerødderne og skær dem ud i 2 cm stykker ligeså med forårsløgene. Tag en l. af suppen og kog grønsager møre i vandet. Når de er møre tages de op og snrettes på fadet. Tilsættes ærterne og de varme så med et øjeblik. Tages op og anrettes også på fadet hold grønsagerne varme. Rør det bløde smør sammenmed melet og tolsæt det til suppen. Bring det i kog medens der piskes jævne i suppen så smørbollen udrøres i og derved jævner suppen. Er den for tyl tilsættes der lidt mere suppe ellers retuseres der hvis den er for tynd (koge ind). Smages til med eddike revet peberrod og sukker , salt og hvidt peber. Gem vandet kartoflerne er kogt i det bliver til en god fong til kartoffelsuppe. Server den parteret and, grønsagerne og kartofler. Det er med garenti en glædelig oplevelse for mange. Tilbage |
MTServer.dk DMLN |