Onsdag 06. November 2024
Billede til venstre for bannerMadmor.dk bannerBillede til højre for banner Næste mærkedag:
Mortens Aften (10/11)
Bar i venstre side
Gå til forsiden
Højtider og Mærkedage
Nyheder

Vil du hjælpe os Spørgsmål ikon
Kontakt
Fejlmelding

Julefrokostplan  

Alle opskrifter
Gul markør Morgenmad
Gul markør Brunch
Gul markør Frokost +
Gul markør Madkassen
Gul markør Mellemmåltider
Gul markør Forretter
Gul markør Aftensmad +
Gul markør Natmad
Gul markør Dessert +
Gul markør Saucer / Sovse +
Gul markør Tilbehør
Gul markør Bagværk +
Gul markør Supper +
Gul markør Drikke +
Gul markør Specialkost +
Bar i venstre side
Gør til startside!
Føj til foretrukneFøj til foretrukne

Sprængt and med peberrodsauce


- til 6 pers.

Du skal bruge:

500 g salt
8 spk. sukker
4 l vand
3 kg and, fersk, m skind, hel
200 g gulerødder
200 g løg
150 stk. peber,sort hele korn
2 stk. lauerbærblad
2 stk. timian
300 g gulerødder
5 stk. forårsløg
200 g ærter (dybfrost)
1 kg kartofler, samsø
3-4 spk. peberrod,rever
lidt sukker
2-3 spk. eddike
35 g mel, hvede
35 g smør (saltet)
Skemaet med næringsindhold er midlertidigt fjernet, grundet nødvendige forbedringer ved beregningerne.
Vi håber snart at have det på plads igen.


Udskriv Send opskriften til en ven

Brugernes vurdering (ud af 10):
(10) Rating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blokRating blok
44 har deltaget

Hvad er din vurdering?
0 10



Fremgangsmåde:

Kom de 4 l. vand i en stor gryde sammen med de 500g. salt samt de 8 spsk. sukker og bring det i kog.
Lad det koge et par minutter og sluk så for det og lad det blive helt koldt.
Anbring nu den optødet/ friske and i saltlagen og sæt den i køleskabet i 2 døgn.
Tag nu anden op af lagen og skyl den og anbring den i en ny gryde med så medet vand at den er dækket.
Sæt gryden over at koge.
Skum grundigt for urenheder og proteinstoffer.
Tilsæt 200g. gulerødder, 200g. løg, peberkornen, lauerbærblade, og timiankviste. og lad det koge med til anden er mør 1,5-2 timer.
Tag anden op og lad den svalr lidt inden den parteres.
Sæt de skrællede kartofler ove at koge i lidt af suppen.
Skræl gulerødderne og skær dem ud i 2 cm stykker ligeså med forårsløgene.
Tag en l. af suppen og kog grønsager møre i vandet.
Når de er møre tages de op og snrettes på fadet.
Tilsættes ærterne og de varme så med et øjeblik.
Tages op og anrettes også på fadet hold grønsagerne varme.
Rør det bløde smør sammenmed melet og tolsæt det til suppen.
Bring det i kog medens der piskes jævne i suppen så smørbollen udrøres i og derved jævner suppen.
Er den for tyl tilsættes der lidt mere suppe ellers retuseres der hvis den er for tynd (koge ind).
Smages til med eddike revet peberrod og sukker , salt og hvidt peber.
Gem vandet kartoflerne er kogt i det bliver til en god fong til kartoffelsuppe.
Server den parteret and, grønsagerne og kartofler.
Det er med garenti en glædelig oplevelse for mange.




Tilbage


10 nyeste opskrifter:
Kyllingemedalion med p...
Schnitzler med skinke ...
Laksetærte
Stegt laksefileter med...
Lakseterrine
Laksesalat med rygeost...
Røgede laksepakker
Æbletrifli med solbær
Rygeostsalat med radis...
Pizza med jordskokker

10 mest sete opskrifter
Hurtiger tarteletter m...
Kogt kylling
Hjemmelavet rejesalat
Kartoffelsuppe med bac...
Råcreme
Roastbeef, grydestegt.
Grøntsagssuppe
Ristaffel med svinekød
Sprængt and med peberr...
Roastbeef, ovnstegt


MTServer.dk
DMLN

Alle næringsværdier i opskrifterne er beregnede og vejledende.
Opskrifter, ernæring: Pia Nielsen, Ditte Nielsen
Design, programmering: Michael M. Thornberg
Database: Ditte Nielsen, Pia Nielsen, Michael M. Thornberg
Sitets kode og indhold er, hvor intet andet er anført, intellektuel © 2004- 2024 MTS / MTServer.dk