Fredag 22. September 2023
Billede til venstre for bannerMadmor.dk bannerBillede til højre for banner Næste mærkedag:
Halloween (31/10)
Bar i venstre side
Gå til forsiden
Højtider og Mærkedage
Nyheder

Vil du hjælpe os Spørgsmål ikon
Kontakt
Fejlmelding

Julefrokostplan  

Alle opskrifter
Gul markør Morgenmad
Gul markør Brunch
Gul markør Frokost +
Gul markør Madkassen
Gul markør Mellemmåltider
Gul markør Forretter
Gul markør Aftensmad +
Gul markør Natmad
Gul markør Dessert +
Gul markør Saucer / Sovse +
Gul markør Tilbehør
Gul markør Bagværk +
Gul markør Supper +
Gul markør Drikke +
Gul markør Specialkost +
Bar i venstre side
Gør til startside!
Føj til foretrukneFøj til foretrukne

Fastelavnsboller med abrikos og citroncreme
 Opskriften er ekstra billig! Opskriften er vegetarisk!

- til 20 stk.

Opskriften kræver at du har god tid

Du skal bruge:

150 g kartofler,kogt
50 g gær, rå
2 dl mælk 0,5%
1 dl Yoghurt, naturel
1 stk. æg
50 g smør (saltet)
lidt salt
2 spk. sukker
500 g mel, hvede
1 stk. æg,pensling
100 g abrikoser, tørrede
1 dl vand
2 stk. æg
20 g sukker
2 1/2 dl mælk 0,5%
1 tsk. vaniliesukker
1 spk. citron, saft
1 tsk. citron, skal (revet)

Glasur el.lign.:

50 g chokolade,mørk/70%
25 g mandeler, flager
Skemaet med næringsindhold er midlertidigt fjernet, grundet nødvendige forbedringer ved beregningerne.
Vi håber snart at have det på plads igen.


Udskriv Send opskriften til en ven

Brugernes vurdering (ud af 10):
(5) Rating blokRating blokRating blokRating blokRating blok
0 har deltaget

Hvad er din vurdering?
0 10



Fremgangsmåde:

Abrikoserne lægges i blød et par timer i forvejen.
Derefter blendes de.
derefter laves dejen.
Kartoflerne moses.
Mælken lunes og gæren udrøres heri.
Yoghurten, æget, smør, lidt salt, 2 spsk. sukker, og melet æltes sammen med kartofelmosen i mælken og æltes godt igennemen.
Dejen stilles til hævning et lunt sted en time.
Cremen:
Pisk de 2 æg , sukker, mælken og maizena og vanilliesukker sammen og det varmes op i en gryde til kogepunktet og afkøles.
Reven skal og citronsaft piskes i den kolde creme.
Dejen udrulles i en retangel på 20x50 cm.
Skæres i 20 stykker.
1spsk. creme og 1 tsk. abrikosmos kommes på hver firkant.
delen samles om fyldet og lægges på bageplade med bagepapir med sammenføjningen nedaf.
Efterhæves i 15 minutter.
Bages i ovnen ved 200° i 15 minutter.
De afkøles og pensles med den smeltede chokolade og mandelflagerne drysses over.
Der kan bruges æblemos i steden for abrikosmos.


Tilbage


10 nyeste opskrifter:
Kyllingemedalion med p...
Schnitzler med skinke ...
Laksetærte
Stegt laksefileter med...
Lakseterrine
Laksesalat med rygeost...
Røgede laksepakker
Æbletrifli med solbær
Rygeostsalat med radis...
Pizza med jordskokker

10 mest sete opskrifter
Hurtiger tarteletter m...
Kogt kylling
Kartoffelsuppe med bac...
Hjemmelavet rejesalat
Råcreme
Roastbeef, grydestegt.
Grøntsagssuppe
Ristaffel med svinekød
Sprængt and med peberr...
Roastbeef, ovnstegt


MTServer.dk
DMLN

Alle næringsværdier i opskrifterne er beregnede og vejledende.
Opskrifter, ernæring: Pia Nielsen, Ditte Nielsen
Design, programmering: Michael M. Thornberg
Database: Ditte Nielsen, Pia Nielsen, Michael M. Thornberg
Sitets kode og indhold er, hvor intet andet er anført, intellektuel © 2004- 2023 MTS / MTServer.dk